preskoči na sadržaj

Osnovna škola Siniše Glavaševića

Login
KUTAK ZA OSMAŠE

Upis u srednje škole

Kalendar
« Travanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Anketa
Za što najviše koristite Internet?

Carnet
Carnet
03.04.2020. 15:03
Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu
Prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja predstavila je u petak, 3. travnja, Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu namijenjene učiteljima, nastavnicima i profesorima, ali ... The post Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu appeared first on CARNET .

03.04.2020. 14:59
Ravnateljima omogućen pristup sustavu e-Propusnica putem CARNET kartica
Ravnatelji škola koji posjeduju karticu za digitalni potpis dokumenata dobivenu od CARNET-a mogu putem navedene kartice pristupiti sustavu e-Propusnica. Na kartici se nalazi ID poslovni certifikat koji je u sustavu ... The post Ravnateljima omogućen pristup sustavu e-Propusnica putem CARNET kartica appeared first on CARNET .

02.04.2020. 16:46
Video upute za korištenje Google alata za nastavu od kuće
Podučavanje od kuće zahtijeva drugačiji pristup od učenja u školi. Kako bi olakšali trenutačnu situaciju, Google je pripremio seriju video uputa koje vam mogu pomoći u korištenju Google for Education ... The post Video upute za korištenje Google alata za nastavu od kuće appeared first on CARNET .

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
MALI JEZIČNI SAVJETI

Zuji, zveči, zvoni, zvuči. Šumi, grmi, tutnji, huči - To je jezik roda moga!

NAŠ YOUTUBE KANAL

Stručni skupovi

Ispis statistike od 13. 10. 2010.

Ukupno: 207130
Danas: 13

 

   Znanje je tek onda znanje kad je stečeno naporom vlastite misli, a ne pamćenjem. (L. N. Tolstoj)

vijesti
Nastava na daljinu - kako se organizirati i nositi sa stresom
Milica Marić / datum: 1. 4. 2020. 13:12

 Dragi učenici,

za vas smo pipremile nekoliko savjeta - kako organizirati dan za vrijeme nastave na daljinu, kako se nositi sa stresom i gdje potražiti pomoć.

Želimo vam puno strpljenja, sreće, truda i upornosti u radu na daljinu, a ukoliko vam je potrebna podrška i savjet - i dalje smo tu za vas.

Klikom na link možete preuzeti prezentaciju u kojoj se nalaze savjeti i naše e-mail adrese na koje smo vam dostupne.

Vaša psihologinja Martina i pedagoginja Milica


[OPŠIRNIJE]Pravilnik o mjerilima i načinu korištenja vlastitih prihoda
Helena Agić / datum: 1. 4. 2020. 11:50

[OPŠIRNIJE]Popis svih srednjih škola u Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji
Milica Marić / datum: 26. 3. 2020. 10:38

Dragi osmaši,

klikom na linkove možete pronaći popis svih srednjih škola u Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji, linkove koji vas vode na njhove web stranice, brojeve telefona i e-mail adrese. 

https://e-usmjeravanje.hzz.hr/srednje-skole-vsz

https://e-usmjeravanje.hzz.hr/srednje-skole-obz

Istražujte, informirajte se, a za sva dodatna pitanja, možete se obratiti vašim razrednicama i stručnoj službi škole (posredno preko razrednica).

 


[OPŠIRNIJE]Obavijest učenicima i roditeljima
Milica Marić / datum: 25. 3. 2020. 11:36

Dragi učenici i roditelji,

u školi ima još nekoliko tableta, kao i SIM kartica s podatkovnim prometom. 

Ako netko ima potrebu za nečim od navedenog, molimo nazovite Školu na telefonski broj 422-848, kako bi se mogli dogovoriti o preuzimanju opreme.

Ravnateljica,

Slavica Mišić


[OPŠIRNIJE]Pravila rada učenika za vrijeme trajanja nastave na daljinu
Milica Marić / datum: 24. 3. 2020. 12:44

Od 18. ožujka 2020. godine organizirana je nastava na daljinu za sve učenike naše škole. Iako se nastava provodi na daljinu, vodi se kao redovna nastava, prema zadanom rasporedu.

Tijekom online nastave  učenici će od svojih učitelja dobivati zadatke, oni će ih poticati ih na rad i pratiti njihovu aktivnosti  te će učenici, koliko je god to moguće, dobiti povratnu informaciju o svojem radu i napretku (vrednovanje kao učenje, vrednovanje za učenje). Tijekom prva dva tjedna nastave na daljinu nema ocjenjivanja (vrednovanja ishoda učenja), dakle neće se provoditi usmene niti pisane provjere znanja. Unatoč tome, vrlo je važno naglasiti da će se angažman učenika u virtualnoj učionici vrednovati od strane nastavnika i da će svakako doprinijeti završnoj ocjeni.

Za učenike predmetne nastave organizirani su virtualni razredi i od učenika se očekuje aktivno sudjelovanje u raspravama, čitanje pripremljenih obrazovnih sadržaje te slanje svojih radova učiteljima. Učenici trebaju biti aktivni sudionici u svojim virtualnim razredima, obavezni su pratiti sve obavijesti u virtualnim učionicama i na web stranici škole te izvršavati dobivene zadatke. Dužni su izvršavati sve zadane aktivnosti u virtualnim učionicama i slijediti upute razrednika i predmetnih nastavnika.

Zbog tehničkih poteškoća koje su moguće, učitelji ne inzistiraju da učenici svoje zadatke obavljaju u realnom vremenu. To znači da je prihvatljivo da učenici bilo kada u tijeku dana odrade svoje obaveze, poštujući zadane rokove.

Za prijavu u sustav i sudjelovanju u virtualnim učionicama učenici trebaju koristiti sve kanale i mehanizme koji su im na raspolaganju, dakle, ako imaju poteškoća s prijavom  u sustav u jedno doba dana, moraju se javiti predmetnom učitelju ili razredniku mailom ili porukom na društvenim mrežama, tj. putem nekog od uspostavljenih kanala komunikacije (viber, whatsapp, messenger grupe i sl.). U slučaju bilo kakvih upita ili nejasnoća, dužni su javiti se predmetnom učitelju ili razredniku. 

Učenici su obavezni svaki dan biti aktivni u svojim virtualnim učionicama, pratiti nastavne sadržaje, upute i zahtjeve predmetnih nastavnika. Učenici su dužni poštivati pravila i rokove svojih učitelja. Predmetni učitelji pratit će aktivnost učenika i njihovo izvršavanje obveza te o svemu izvještavati razrednike. Razrednici će također pratiti aktivnost učenika u virtualnim učionicama. Ukoliko se učenik tijekom cijelog dana ne javi na neki od mogućih načina i ni na koji način ne sudjeluje u radu, njegovo će se nejavljanje smatrati izostankom, koji će se evidentirati u e-dnevniku i kojeg će moći pravdati samo roditelj mailom, telefonski ili porukom razredniku.

Naglašavamo kako sama prijava u virtualnu učionicu nije dovoljna, nego da učenik mora ispunjavati zadane obveze.

Još jednom podsjećamo na važnost primjerenih oblika ponašanja u virtualnom okruženju, što znači da vrijede ista pravila primjerenog ponašanja i ophođenja kao i u učionici. To znači da će učenici za  neprimjerene oblike ponašanja i komunikacije u virtualnom okruženju snositi posljedice sukladno Pravilniku o kućnom redu i Pravilniku o kriterijima za izricanje pedagoških mjera.

Radujemo se izazovima koji nas čekaju, zajedničkom učenju i suradnji. Neće nam biti lako, ali uz odgovornost, disciplinu, strpljenje i međusobnu potporu sigurno ćemo uspjeti. U nadi da ćemo ova situacija brzo završiti odgovornim ponašanjem svih nas, želimo vam zdravlja uz želju da ćemo uskoro raditi na uobičajen način.

 

Ravnateljica škole,

Slavica Mišić


[OPŠIRNIJE]Promjena uredovnog radnog vremena
Milica Marić / datum: 24. 3. 2020. 11:28

Sukladno uputi Vlade RH, a u cilju sprječavanja širenja zaraze uzrokovane COVID-19 (coronavirusom) obavještavamo sve stranke da je uredovno radno vrijeme Osnovne škole Siniše Glavaševića skraćeno te se odvija u vremenu od 8.00 do 12.00h.

Apeliramo na sve stranke da svoje dolaske ograniče samo na poslove i potrebe koje su iznimno nužne i hitne. Sve informacije mogu dobiti i telefonskim putem, na broj telefona 032/422-848.

U slučaju neophodnog dolaska u školu sve stranke dužne su pridržavati se mjera zaštite i držati odstojanje od najmanje 2 metra.

Također, sva ostala pitanja i informacije, možete uputiti elektronskom poštom na sljedeće adrese:

Tajništvo škole: ued@os-sinise-glavasevica-vu.skole.hr

Računovodstvo škole: mirjana.dermanovic@skole.hr

Ravnateljica škole: slavica.misic@skole.hr

Pedagoginja škole: milica.maric@skole.hr

Psihologinja škole: martina.pavkovic@skole.hr

 

Ravnateljica škole,

Slavica Mišić

 

 

 

[OPŠIRNIJE]e-KNJIŽNIČNE USLUGE
Biljana Krnjajić / datum: 23. 3. 2020. 16:58

 

Dobro došli na stranicu virtualne knjižnice OŠ Siniše Glavaševića.

Za vrijeme trajanja nastave na daljinu školska knjižnica nastavlja s radom u virtualnom okruženju kao podrška učenicima u učenju i učiteljima u poučavanju, ali i roditeljima u svakodnevnim aktivnostima s djecom.

                              

                 

Poštovani roditelji i dragi učenici!

Čitanje je temeljna vještina koju moramo usvojiti da bismo ostvarili bilo kakav napredak i uspjeh u životu. Čitanje nam nije urođeno, već zahtjeva mentalni napor i vježbu. Njime se razvija mašta, govor, ima terapeutsko djelovanje na pojedinca. Ako vještina čitanja nije dovoljno razvijena u nižim razredima osnovne škole, djeca će teže usvajati nova znanja u kasnijem obrazovanju.

 


[OPŠIRNIJE]Upisi u srednju školu - korisne stranice
Milica Marić / datum: 23. 3. 2020. 12:09

Dragi osmaši, 

bliži se vrijeme upisa u srednju školu, a do objave Odluke o upisu učenika u 1.r. srednje škole u školskoj godini 2020./2021., donosimo vam nekoliko linkova na korisne stranice. 

Više pročitajte u nastavku, klikom na "opširnije"...


[OPŠIRNIJE]Odluka ravnateljice škole o promjeni načina i mjesta rada
Helena Agić / datum: 20. 3. 2020. 11:49

[OPŠIRNIJE]Pravila ponašanja u virtualnim učionicama
Sanela Kralj / datum: 17. 3. 2020. 16:52

Dragi učenici i roditelji,

u virtualnom prostoru Škole koji uključuje grupe na društvenim mrežama i virtualne razrede obvezni ste postupati i komunicirati prema pravilima kulturnog ponašanja i ophođenja.

Nije dozvoljeno slati i objavljivati neprimjerene poruke i sadržaje, komunicirati na neprimjeren način i zloupotrebljavati sadržaje grupe i virtualnih razreda.

Učenik koji se ne pridržava navedenog krši kućni red škole te će Škola na navedena ponašanja postupati sukladno Pravilniku o kućnom redu i Pravilniku o kriterijima za izricanje pedagoških mjera.

Roditelj koji ne poštuje pravila ponašanja i kulturnog ophođenja podliježe prijavi nadležnim službama te će se postupati prema zakonima Republike Hrvatske.

Puno uspjeha, strpljenja i razumijevanja u daljnjem radu.


[OPŠIRNIJE]Naše virtualne učionice za učenike od 5. do 8. razreda su spremne za rad!
Sanela Kralj / datum: 17. 3. 2020. 11:22

5a

https://teams.microsoft.com/l/team/19%3aaa942552cb604c60b4a0a6f19b114f01%40thread.tacv2/conversations?groupId=85e9c8ac-c147-4a83-887d-cd4a3bc5e021&tenantId=9b5af216-c634-4b80-ab02-0c9a3d029091

5b

https://teams.microsoft.com/l/team/19%3ab3eca6690fec4d578a687a48def45636%40thread.tacv2/conversations?groupId=aeaf2c94-df93-4551-8e28-97c171730061&tenantId=9b5af216-c634-4b80-ab02-0c9a3d029091

5c

https://teams.microsoft.com/l/team/19%3a8eaae00f89fc4016937b33f268f43622%40thread.tacv2/conversations?groupId=6421c5d7-7428-4e82-918d-ced944b24fdd&tenantId=9b5af216-c634-4b80-ab02-0c9a3d029091

6a

https://teams.microsoft.com/l/team/19%3ae18b21850c004ef89f21d01927ed4eb3%40thread.tacv2/conversations?groupId=c545e2d5-74f4-4716-a110-cf7a517c1001&tenantId=9b5af216-c634-4b80-ab02-0c9a3d029091

6b

https://teams.microsoft.com/l/team/19%3af5ad6c6c71b8448fb1088fdb80e45fa8%40thread.tacv2/conversations?groupId=897cee0c-67b5-41ef-a85b-174ca2fd0211&tenantId=9b5af216-c634-4b80-ab02-0c9a3d029091

6c

https://teams.microsoft.com/l/team/19%3a9394900a51c047208cac2226e2f09cce%40thread.tacv2/conversations?groupId=4ee0066d-baa2-4629-a9b0-d2ba386bbcab&tenantId=9b5af216-c634-4b80-ab02-0c9a3d029091

7a

https://teams.microsoft.com/l/team/19%3a2ba98f61ae78449e81e89a00a6330754%40thread.tacv2/conversations?groupId=701927f2-5bf0-4aa1-a47b-6eee8396f3ee&tenantId=9b5af216-c634-4b80-ab02-0c9a3d029091

7b

https://teams.microsoft.com/l/team/19%3a0dffdbe201ea4501a9cd9c067457dd52%40thread.tacv2/conversations?groupId=06dbfef2-471b-4cee-8ed9-ec4515aa4a6c&tenantId=9b5af216-c634-4b80-ab02-0c9a3d029091

7c

https://teams.microsoft.com/l/team/19%3aa7a3e6e0ea024e42b839418dbf4163dd%40thread.tacv2/conversations?groupId=ae892652-aca6-40af-80b6-08aeb7eccf82&tenantId=9b5af216-c634-4b80-ab02-0c9a3d029091

7d

https://teams.microsoft.com/l/team/19%3a5594fd6470d54e339f9d1e2626ee968e%40thread.tacv2/conversations?groupId=f762a29d-eb45-4dba-857d-1d5192848c83&tenantId=9b5af216-c634-4b80-ab02-0c9a3d029091

8a

https://teams.microsoft.com/l/team/19%3a690c319c82aa466da990847786199461%40thread.tacv2/conversations?groupId=d6ba92d7-2800-43bd-8d7b-34e426cd87c0&tenantId=9b5af216-c634-4b80-ab02-0c9a3d029091

8b

https://teams.microsoft.com/l/team/19%3a2d3ef303c9b341b5849219da634a4dfe%40thread.tacv2/conversations?groupId=d90d2a05-c487-4f24-a993-44c7d79eaa45&tenantId=9b5af216-c634-4b80-ab02-0c9a3d029091

8c

https://teams.microsoft.com/l/team/19%3ab31d7683bc8746c0852de2a07f57ec02%40thread.tacv2/conversations?groupId=eb63de9c-df8c-4dcd-874c-8f65398cf1dc&tenantId=9b5af216-c634-4b80-ab02-0c9a3d029091


[OPŠIRNIJE]Odgoda termina testiranja i pregleda djece dorasle za upis u 1. razred u školskoj godini 2020./21.
Milica Marić / datum: 16. 3. 2020. 16:08

Dragi roditelji budućih prvašića, 

odlukom Vlade obustavljeno je izvođenje nastave, kao i sve predupisne radnje od 16. ožujka 2020. do opoziva Odluke.

Svi termini koje ste dobili za vađenje krvi, liječnički pregled i testiranja u školi odgađaju se do daljnjeg. 

O novim terminima obavijestit će vas stručna služba škole telefonskim putem, a nakon uspostave redovnog rada ustanove.


[OPŠIRNIJE]Obavijest za učenike od 5. do 8. razreda i njihove roditelje
Sanela Kralj / datum: 15. 3. 2020. 16:45

Osim u virtualnim učionicama za koje ćete točne informacije dobiti sutra od svojih razrednika, nastavu organizira i MZO putem televizijskog programa Sportske televizije u vremenu od 8.00 do 14.00 sati. Raspored sati za ponedjeljak možete pronaći u prilogu.


[OPŠIRNIJE]Informacije o korištenju tableta za učenika 5. i 7. razreda i njihove roditelje
Sanela Kralj / datum: 15. 3. 2020. 10:35

Informativni listić o korištenju tableta i prezentacija o tablet računalima Škole za život nalaze se u privitku.


[OPŠIRNIJE]Obavijest za učenike od 5. do 8. razreda i njihove roditelje
Sanela Kralj / datum: 13. 3. 2020. 19:33

Radi uspješnog kreiranja virtualnih učionica mole se svi učenici (koji to nisu napravili) da tijekom vikenda izvrše prijavu https://office365.skole.hr/ sa  AAI@EduHr  korisničkom oznakom i lozinkom. Zbog preopterećenosti mreže budite strpljivi i uporni. Upute za ulazak u virtualne učionice dobit će te u ponedjeljak. Učenici koji koriste tablete mogu instalirati aplikaciju Microsoft Teams pa se na taj način prijaviti, također koristeći AAI@EduHr  korisničku oznaku i lozinku.

Hvala


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE NAŠE ŠKOLE
Sanela Kralj / datum: 13. 3. 2020. 16:11

Dragi učenici i roditelji,

Od ponedjeljka 16. ožujka u svim školama u Republici Hrvatskoj prekida se nastava te se organizira nastava na daljinu.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizirat će u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom na 3. programu nastavu za učenike razredne nastave prema kurikuliumima i nastavnim programima svaki dan u sljedećim terminima u programu pod nazivom Škola na Trećem:

Razred:

Termin:

1.razred

8 – 10 h

2.razred

10 – 12.30 h

3.razred

13 – 16 h

4.razred

16 – 19 h

Prvi dan emitiranja nastave na daljinu preko HRT 3 pod nazivom Škola na Trećem bit će u ponedjeljak, 16. ožujka 2020. godine.

Za učenike predmetne nastave svaki dan će biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu na daljinu u sustavu Microsoft Teams. Deljtajnije upute o virtualnim učionicama bit će objavljene u ponedjeljak na web i facebook stranici škole.

Dodatno, Sportska televizija će emitirati nastavne sadržaje za predmetnu nastavu u razdoblju od 8 do 14 sati. Nastava će se održavati od tri do pet školskih sati prema rasporedu koji će se objavljivati na stranicama MZO-a, Škole za život i stranicama CARNeta.

Obavijest za sve roditelje koji su zaposleni: produženi boravak će brinuti o djeci za koju roditelji nisu našli alternativni smještaj dok su na poslu.

Za sve daljnje obavijesti molimo pratiti web i fb stranicu škole.

ravnateljica škole: Slavica Mišić, prof.


[OPŠIRNIJE]DAN HRVATSKIH BRANITELJA
Maja Stjepanović / datum: 10. 3. 2020. 18:20

U utorak 10.ožujka 2020. održana je svečanost povodom Dana hrvatskih branitelja u Hrvatskom domu u Vukovaru. Našu su školu dostojno predstavile učenice Lucija Sebenji (literarnim radom) te Ivana Matić (glazbenom izvedbom) u sklopu Glazbenog odjela OŠ D. Tadijanovića.

S pravom možemo reći kako su djeca doista budućnost našega grada. heart

 

                                     Tekst i fotografije: Ivana Skender Oršolić


[OPŠIRNIJE]Čitanjem do zvijezda - natjecanje u kreativnosti i znanju za osnovne škole
Biljana Krnjajić / datum: 5. 3. 2020. 13:18

U četvrtak, 5. ožujka, održana je županijska razina natjecanja „Čitanjem do zvijezda“ za osnovne škole.

 

         

              


[OPŠIRNIJE]Posjet učenika osmih razreda Karlovcu
Karolina Nadaždi Hideg / datum: 5. 3. 2020. 11:45

Učenici 8.a i 8.b razreda naše škole u pratnji razrednica Ivane Skender Oršolić (8.b) i Karoline Nadaždi Hideg (8.a) sudjelovali su u provedbi Pilot-projekta MCDR-a Vukovar Posjet učenika osmih razreda Karlovcu 3. ožujka 2020. godine.

U sklopu projekta posjetili su novootvoreni Muzej Domovinskoga rata Karlovac na Turnju, stari grad Dubovac, Gradski muzej Karlovac te posjetili Aquatiku - slatkovodni akvarij Karlovac. Bilo je vrlo poučno i zanimljivo.

Kako su nam rekli u Muzeju na Turnju: "Karlovac nitko nije osvojio silom, Karlovac se osvaja srcem. Kao što se i branio srcem." Tako je Karlovac osvojio i naša srca.


[OPŠIRNIJE]Održana CAP radionica u našoj školi
Biljana Krnjajić / datum: 3. 3. 2020. 11:36

U četvrtak 27. veljače, održana je CAP radionica za učenike drugoga razreda. U radionici je sudjelovalo 17 učenika. CAP program provodi osposobljeni tim koji čine Ružica Sabo, Biljanan Krnjajić I Martina Pavković.


[OPŠIRNIJE]Odluka o rezultatu odabira ponude za realizaciju ekskurzije učenika 8.c razreda
Helena Agić / datum: 28. 2. 2020. 14:19

[OPŠIRNIJE]Zabavna lektira
Biljana Krnjajić / datum: 28. 2. 2020. 11:55

Tko kaže da lektira ne može biti zabavna? Nisu vjerovali ni učenici 4. a razreda, sve dok im knjižničarka i  učiteljica Jasna Panza nisu rekle da će roman Družba Pere Kvržice, Mate Lovraka obraditi kao lektiru iz papirnate vrećice. 


[OPŠIRNIJE]Podvodna priča - Čarobni svijet bajki
Biljana Krnjajić / datum: 28. 2. 2020. 11:32

Najnoviji naslov  u  projektu NAŠA MALA KNJIŽNICA u kojem sudjeluju učenici 1.a učiteljica Ružica Sabo i  učenici 1.b razreda učiteljica Gordana Lavrnić je PODVODNA PRIČA, u kojoj nas umjetnikova mašta odvodi pod vodu, gdje osam veselih ribica uz pomoć Hobotnice, uređuje more koje je poslije oluje ostalo u neredu.

 


[OPŠIRNIJE]Natječaj za popunu radnih mjesta učitelja RN
Helena Agić / datum: 27. 2. 2020. 07:56

[OPŠIRNIJE]DAN RUŽIČASTIH MAJICA
Maja Stjepanović / datum: 26. 2. 2020. 16:21

Dan ružičastih majica nacionalni je dan borbe protiv vršnjačkog nasilja kojeg je 2017. godine potvrdio i Hrvatski sabor.

Poznatiji kao Pink Shirt Day, Dan ružičastih majica je kao ideja nastao 2007. godine u Kanadi, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači.

 Ružičaste majice postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice te su postale simbol borbe protiv međuvršnjačkog nasilja u školama.


[OPŠIRNIJE]Odluka ravnateljice škole o otkazivanju organiziranog putovanja učenika u inozemstvo
Helena Agić / datum: 26. 2. 2020. 12:40

[OPŠIRNIJE]Obavijest sudionicima javnog poziva 2/2020. u inozemstvo
Helena Agić / datum: 24. 2. 2020. 14:00

[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan materinskoga jezika /Међународни дан матерњег језика
Maja Stjepanović / datum: 21. 2. 2020. 18:10

Međunarodni dan materinskoga jezika obilježava se svake godine 21. veljače diljem svijeta. Osnovni cilj je podignuti svijest o značaju materinskog jezika i multilingvizma. Ovaj dan je uspostavljen 1999. godine od strane UNESKO-a, a na prijedlog Bangladeša i obilježava se redovno od 2000. godine.

 Међународни дан матерњег језика се обележава сваке године 21. фебруара широм света. Основни циљ је да се подигне свест о значају матерњег језика и мултилингвизма. Овај дан је успостављен 1999. године од стране УНЕСКО-а а на предлог Бангладеша и обележава се редовно од 2000. године.

                


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju