preskoči na sadržaj

Osnovna škola Siniše Glavaševića

Login
KUTAK ZA OSMAŠE

Upis u srednje škole

Kalendar
« Kolovoz 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Anketa
Za što najviše koristite Internet?

Carnet
Carnet
02.08.2018. 13:06
Pilot projektom e-Škole započela digitalna transformacija škola u Hrvatskoj
Škole koje sudjeluju u CARNET-ovom pilot projektu "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola" značajno su napredovale u primjeni digitalnih tehnologija, pokazuju rezultati završnog vrednovanja digitalne zrelosti škola koje su CARNET i Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu (FOI), akademski partner na projektu, proveli u razdoblju od veljače do travnja ove godine.

18.07.2018. 12:28
Svečano potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za strateški projekt Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO)
U srijedu, 18. srpnja 2018. godine u Ministarstvu znanosti i obrazovanja potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za strateški projekt „Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO)", referentnog broja KK.01.1.1.08.0001, u okviru „Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. -2020."

02.07.2018. 10:31
Ministarstvo znanosti i obrazovanja, CARNET i UNESCO surađuju u pripremi Strategije digitalne zrelosti škola
U sklopu provedbe projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)“ u Zagrebu se, od 2. do 4. srpnja 2018. godine, održava posljednja radionica Povjerenstva za izradu Strategije digitalne zrelosti škola. Radionicu organizira Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET kao nositelj pilot projekta e-Škole, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te stručnjacima iz UNESCO-a.

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

MALI JEZIČNI SAVJETI

Zuji, zveči, zvoni, zvuči. Šumi, grmi, tutnji, huči - To je jezik roda moga!

NAŠ YOUTUBE KANAL

Stručni skupovi

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Mladi čuvaju prirodu
Autor: Branimira Barun, 25. 5. 2018.

Od ove školske godine i mi smo sudionici projekta „Mladi čuvari prirode“  pod pokroviteljstvom Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Vukovarsko-srijemske županije. U školi je tijekom godine održan program obuke u vidu predavanja i radionica za učenike petih i šestih razreda u cilju podizanja razine svijesti o važnosti očuvanja prirode i okoliša te aktivnog uključivanja u njihovu zaštitu. Tijekom predavanja i radionica učenici su se podrobnije upoznali s pojmom bioraznolikosti, osnovama zaštite prirode,  pravilima ponašanja u prirodi, zaštićenim područjim a i vrstama Vukovarsko –srijemske županije

.


Baš uoči Međunarodnog dana biološke raznolikosti koji se obilježava 22. svibnja došao je trenutak da se na terenu iskuša teorijsko znanje koje su učenici svladali.. Stoga su se 15. i 16. svibnja naši učenici Miro Lordan, 5.a, Milica Jovčić, 5.c, Aurora Ristović, 6.a i Nora Kumar, 6.b u pratnji učiteljice prirode Ankice Strešnjak otputili na terensku nastavu u Tompojevačke ritove. Ondje su na nekoliko lokaliteta upoznali tamošnje životne zajednice, učili kako se pravilno orijentirati i promatrati prirodu, prepoznavati ptice po izgledu i glasanju, kako pratiti tragove životinja.

laugh

Posebice je interesantno bilo rukovati dalekozorima i teleskopima te ključem za određivanje ptica. Također, bila  je izvrsna prilika učenicima šestih razreda prepoznati u životnom okruženju niz organizama i njihovih prilagodbi koje su ove godine upoznali tijekom nastave prirode.

Naši voditelji g. Pavao Dragičević i g. Vedran Markić ispričali su nam puno zanimljivosti iz života ptica poput škanjca mišara, eje močvarice, vjetruše, zlatne vuge, svračka, lastavice bregunice,  pčelarice, bijele i crne rode, sive čaplje, gugutke, a vidjeli smo i jednu obitelj labudova s petero malih „ružnih pačića“. Svi sudionici su bili oduševljeni neposrednim dodirom s prirodom i s nestrpljenjem iščekuju jesen kada će biti svečano proglašeni Mladim čuvarima prirode.

Lea Bručić, 6.a

 Ankica Strešnjak

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju