preskoči na sadržaj

Osnovna škola Siniše Glavaševića

Login
KUTAK ZA OSMAŠE

Upis u srednje škole

Kalendar
« Lipanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Anketa
Za što najviše koristite Internet?

Carnet
Carnet
15.06.2018. 14:43
Objavljena "Nacionalna taksonomija računalno-sigurnosnih incidenata"
U okviru provedbe projekta GrowCERT izrađena je “Nacionalna taksonomija računalno-sigurnosnih incidenata” nastala temeljem  Akcijskog plana za provedbu Nacionalne strategije kibernetičke sigurnosti . 

14.06.2018. 23:54
Uklonjene poteškoće u radu e-Dnevnik aplikacije za učenike
U četvrtak, 14. lipnja 2018. godine, u kasnim večernjim satima uočene su nepravilnosti u radu e-Dnevnik aplikacije za učenike. CARNET je tijekom noći poduzeo sve radnje na uklanjanju poteškoća s pristupom e-Dnevnik aplikaciji koje su uočene kod dijela korisnika sustava ocjene.skole.hr  te je u ranim jutarnjim satima uspostavljena puna funkcionalnost e-Dnevnik aplikacije za učenike.

12.06.2018. 14:17
Nacionalni CERT u međunarodnoj vježbi Cyber Europe 2018
Nacionalni CERT i ove je godine sudjelovao u međunarodnoj vježbi Cyber Europe 2018 koju je organizirala Agencija EU-a za kibernetičku sigurnost (ENISA) u suradnji s tijelima i agencijama iz područja kibernetičke sigurnosti iz cijele Europe. 

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

MALI JEZIČNI SAVJETI

Zuji, zveči, zvoni, zvuči. Šumi, grmi, tutnji, huči - To je jezik roda moga!

NAŠ YOUTUBE KANAL

Stručni skupovi

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Mladi čuvaju prirodu
Autor: Branimira Barun, 25. 5. 2018.

Od ove školske godine i mi smo sudionici projekta „Mladi čuvari prirode“  pod pokroviteljstvom Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Vukovarsko-srijemske županije. U školi je tijekom godine održan program obuke u vidu predavanja i radionica za učenike petih i šestih razreda u cilju podizanja razine svijesti o važnosti očuvanja prirode i okoliša te aktivnog uključivanja u njihovu zaštitu. Tijekom predavanja i radionica učenici su se podrobnije upoznali s pojmom bioraznolikosti, osnovama zaštite prirode,  pravilima ponašanja u prirodi, zaštićenim područjim a i vrstama Vukovarsko –srijemske županije

.


Baš uoči Međunarodnog dana biološke raznolikosti koji se obilježava 22. svibnja došao je trenutak da se na terenu iskuša teorijsko znanje koje su učenici svladali.. Stoga su se 15. i 16. svibnja naši učenici Miro Lordan, 5.a, Milica Jovčić, 5.c, Aurora Ristović, 6.a i Nora Kumar, 6.b u pratnji učiteljice prirode Ankice Strešnjak otputili na terensku nastavu u Tompojevačke ritove. Ondje su na nekoliko lokaliteta upoznali tamošnje životne zajednice, učili kako se pravilno orijentirati i promatrati prirodu, prepoznavati ptice po izgledu i glasanju, kako pratiti tragove životinja.

laugh

Posebice je interesantno bilo rukovati dalekozorima i teleskopima te ključem za određivanje ptica. Također, bila  je izvrsna prilika učenicima šestih razreda prepoznati u životnom okruženju niz organizama i njihovih prilagodbi koje su ove godine upoznali tijekom nastave prirode.

Naši voditelji g. Pavao Dragičević i g. Vedran Markić ispričali su nam puno zanimljivosti iz života ptica poput škanjca mišara, eje močvarice, vjetruše, zlatne vuge, svračka, lastavice bregunice,  pčelarice, bijele i crne rode, sive čaplje, gugutke, a vidjeli smo i jednu obitelj labudova s petero malih „ružnih pačića“. Svi sudionici su bili oduševljeni neposrednim dodirom s prirodom i s nestrpljenjem iščekuju jesen kada će biti svečano proglašeni Mladim čuvarima prirode.

Lea Bručić, 6.a

 Ankica Strešnjak

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju