preskoči na sadržaj

Osnovna škola Siniše Glavaševića

Login

Kulturna djelatnost

KUTAK ZA OSMAŠE

Upis u srednje škole

Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Anketa
Za što najviše koristite Internet?

Carnet
Carnet
30.11.2021. 13:17
CARNET sudjeluje u NATO međunarodnoj vježbi ,,Cyber Coalition 2021"
Vlade, državne institucije, organizacije i kompanije u svojem djelovanju sve više koriste kibernetički prostor što dovodi do većeg rizika od hakerskih napada. Upravo se hakerski napadi danas smatraju najvećom prijetnjom ... The post CARNET sudjeluje u NATO međunarodnoj vježbi ,,Cyber Coalition 2021" appeared first on CARNET .

30.11.2021. 12:32
Prijavite se na e-Škole regionalne skupove za ravnatelje i osnivače škola
Već od sljedećeg tjedna, kao dio aktivnosti zajednice praktičara u sklopu II. faze programa e-Škole, kreće provedba drugog ciklusa regionalnih skupova namijenjenih svim ravnateljima osnovnih i srednjih škola kao i predstavnicima ... The post Prijavite se na e-Škole regionalne skupove za ravnatelje i osnivače škola appeared first on CARNET .

29.11.2021. 09:39
Posjetite Učionicu budućnosti u sklopu izložbe Predmet: Hrvatski
Od 1. do 8. prosinca 2021. godine u Galeriji Klovićevi dvori održavat će se Učionica budućnosti na kojoj će se odvijati radionice za učenike i nastavnike. Na radionicama će se ... The post Posjetite Učionicu budućnosti u sklopu izložbe Predmet: Hrvatski appeared first on CARNET .

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: 404
Sportska rubrika

NAŠ YOUTUBE KANAL

MALI JEZIČNI SAVJETI

Zuji, zveči, zvoni, zvuči. Šumi, grmi, tutnji, huči - To je jezik roda moga!

Stručni skupovi

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Pripovijedajmo na razne načine i zavolimo čitanje
Autor: Biljana Krnjajić, 10. 6. 2021.

                  Školski projekt – „Pričam ti priču“ metodom kamishibai   

             Godina čitanja. Pripovijedanje je dobar put za uvod u čitanje.

                                           

Nakon godinu dana marljivog rada sve projektne aktivnosti smo proveli prema planu i na vrijeme.

Drago nam je što je naš trud i rad prepoznat, a još nam je draže što je cjelokupni projektni rad bio jedno izrazito pozitivno iskustvo. Puni entuzijazma i motivacije ulazimo u nove projekte te se veselimo novim izazovima.

U projektu su sudjelovali svi učitelji razredne nastave. Pozitivno i motivirajuće razredno ozračje koje je besprijekorno vladalo od prvih dana nastave zadržalo se svo vrijeme. Učenici su pokazali neizmjeran trud i motivaciju i nisu klonuli niti u jednoj nastaloj situaciji.

Učenicima je bilo neizmjerno zabavno i poticajno pristupiti kreativnom projektu i istraživačkom zadatku.

Projekt je trajao čitavu godinu u kojima su učenici uspjeli na zabavan i jednostavan način ostvariti zadane ishode.

Cilj škole je stjecanje znanja i vještina prilagođavajući metode rada, opterećenje nastavnim sadržajima, ali i usmjeravanje života učenika na školu.

Kamishibai je vrsta tradicionalnog uličnog pripovijedanja priča uz slike, podrijetlom iz Japana („papirnato kazalište“). Kamishibai metom se utječe na poticanje govornojezičnog izražavanja, poticanje čitalačkih vještina, osvještava se osjećaj pripadnosti, razgovara o emocijama i o  odnosima koji se ostvaruju od najranije dobi.

Velika vrijednost ove metode je u ideji da priče izrađuju djeca zajedno s učiteljima koji ih vode u tome. Cijeli proces je izrazito dinamičan i otvoren za mnogobrojne poticaje koji podrazumijevaju davanje individualnog doprinosa, stvaranje odnosa u grupi, uvažavanje drugih te prakticiranje suradnje i zajedništva.

Pomoću kamishibai-a smo: poticali čitanje, njegovali ljubav prema tradicijskoj baštini i povijesti, poticali usmeno i jezično izražavanje, pripremali učenike za javni nastup i njegovali i poticali kulturu govorenja te slušanja (međusobnog uvažavanja).

Kamishibai je spoj više umjetnosti pa tako kombinira usmene i vizualne elemente u pripovijedanju. Djeca kroz radionice mogu formirati svoje priče, slikati i izvoditi svoje predstave. Kamishibai pridonosi razvoju socijalnih i intelektualnih kompetencija, bogaćenju rječnika, poticanju kreativnosti i formiranju mašte.

Zahvaljujem se svim učiteljicama za trud, razumijevanje i suradnju.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju