preskoči na sadržaj

Osnovna škola Siniše Glavaševića

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
MINI TINI FESTIVAL
Autor: Sanela Kralj, 5. 10. 2008.

Osvajanjem prvog mjesta za interpretaciju pjesme ŽIVOT JE K'O KLAVIR na MINI TINI FESTIVALU, Nikolina je postala jako poznata i cijenjena interpretatorica suvremene dječje pjesme Život je kao klavir…

Nikolina Topić-najbolja pjevačica na MINI TINI FESTU
 


U petak 3.listopada 2008 godine u 19 sati navečer održao se  MINI TINI FEST u Vukovaru.U natjecanju su sudjelovali učenici osnovnih škola Vukovarsko-srijemske županije pa tako i naša. Svrha natjecanja bila je odabir najboljih glazbenih interpretacija.

Učenica 8.razreda  Nikolina Topić osvojila je prvo mjesto za interpretaciju u uzrastu od 6. do 8.razreda. U natjecanju je sudjelovalo 10 osnovnih škola s ovog područja.

Nikolina je glazbu zavoljela kao mala, no posebno ju je privukao zvuk klavira. Polazi  Glazbenu školu u Vukovaru već 6 godina.U osnovnoj školi pjeva  u pjevačkom zboru.Često je nastupala na kulturnim manifestacijama naše škole i u Vukovaru. U početku svoje karijere solo pjevanja bila je tiha, bojažljiva i s tremom. Danas, s pravom, možemo reći, Nikolina je pravi interpretator suvremene dječje pjesme, pravi mali umjetnik. Vrlo je vrijedna, uporna i daje sve o sebe. Kako bi uvijek u razredu stvorila dobro raspoloženje, a time očarala sve nas, odsvirala bi nam sonatinu ili sonatu. Drugo mjesto za interpretaciju na MINI TINI FESTU osvojile su najmlađe natjecateljice Jovana Ličina i Olga Radulović (uč. I I razreda) pjesmom Raspust. Učenica Miljana Đukić (4. r. ) i Isidora Karan (5. r.) izvele su pjesmu Mali princ, te dobile priznanje za nastup i veliki pljesak publike. Svaka je pjesmica popraćena plesnom izvedbom koju su učenici sami osmislili. Skupina broji 8 članova. Uz svakog solo pjevača nastupio je i mali zbor s 12 članova.
Ovim putem želim iskazati zahvalnost svima koji su postigli uspjeh na festivalu. MINI TINI FEST je kroz suvremeni glazbeni izraz vratio dječju pjesmu tamo gdje joj je i mjesto – u školske klupe te time  pridonio osuvremenjivanju nastave glazbene kulture. Zahvaljujemo se i kompozitoru Jovanu Joci Adamovu na prekrasnom poklonu svakom djetetu. Želja je svih učenika škole kao i moja, da MINI TINI FEST postane tradicionalni kulturni događaj, a ujedno i glazbeni pokret djece svih osnovnih škola.

     


 

Nastavnica glazbene kulture Verica Karliček

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju