preskoči na sadržaj

Osnovna škola Siniše Glavaševića

Login
KUTAK ZA OSMAŠE

Upis u srednje škole

Kalendar
« Rujan 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Tražilica
Anketa
Za što najviše koristite Internet?





Carnet
Carnet
22.09.2017. 09:29
Webinar: The Complete Beginner’s Guide to Interactive Student Notebooks
U četvrtak, 28. rujna 2017. godine od 19 do 20 sati Hrvatsko udruženje profesora engleskog u suradnji s CARNetom održat će webinar pod nazivom The Complete Beginner’s Guide to Interactive Student Notebooks. Webinar je prvenstveno namijenjen učiteljima i nastavnicima engleskog jezika, ali i učiteljima i nastavnicima drugih predmeta koji bi htjeli promijeniti praksu korištenja uobičajenih bilježnica u svojoj nastavi.

21.09.2017. 13:47
CARNet potpisao ugovor za izradu 72 e-lektire
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet u sklopu nacionalnog pilot projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ potpisala je Ugovor o nabavi usluge izrade 72 e-lektire. Ugovor je potpisan s dobavljačem Bulaja naklada d.o.o., a potpisali su ga ravnatelj CARNeta Goran Kezunović i direktor Bulaja naklade d.o.o. Zvonimir Bulaja. 

15.09.2017. 13:39
Razvoj generičkih kompetencija učenika u projektu ATS2020
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet poziva sve zainteresirane na prezentaciju pokusne primjene modela projekta ATS2020 (Assesment of Transversal Skills 2020), koja će se održati u petak 22. rujna 2017. godine u prostorijama CARNeta, Josipa Marohnića 5, Zagreb. 

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

MALI JEZIČNI SAVJETI

Zuji, zveči, zvoni, zvuči. Šumi, grmi, tutnji, huči - To je jezik roda moga!

NAŠ YOUTUBE KANAL

Stručni skupovi

Vijesti iz knjižnice
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
"ČOKO, ČOKO, ČOKOLADA - Dan čokoladne torte"
Autor: Biljana Krnjajić, 27. 1. 2017.

Danas nam je divan dan… Iako većini nas nije rođendan, ovo je dan posvećen vjerojatno najvećem užitku na svijetu za mnoge – čokoladi. Točnije, 27. siječnja obilježava se kao Dan čokoladne torte što su naši učenici odlučili prikladno i proslaviti.


Učenici 2.a i 2.b razreda, s učiteljicama Ružicom Sabo i Gordanom Lavrnić, posjetili su školsku knjižnicu gdje im je knjižničarka Biljana Krnjajić održala radionicu o tome kako je nastala čokolada - Kinder jaje.

 

 

Doznali su tako da je tvorac Kinder jaja bio William Salice te da se prva serija ove čokolade prodala u manje od sat vremena. Čokoladna obloga u obliku jajeta u čijoj je unutrašnjosti plastična kapsula s dijelovima sitne igračke za slaganje odmah je postala hit. 

U više od 40 godina tvrtka Ferrero prodala je milijarde Kinder jaja. Omiljeni proizvodi ove tvrtke su i Ferrero Rocher, Raffaello, Nutella, Tic Tac.

ZANIMLJIVOSTI

Pokušate li prokrijumčariti Kinder jaja u SAD, nećete se dobro provesti..

Granična policija ne samo da će vam oduzeti jaja, već ćete morati  platiti kaznu od 1.200 dolara po jajetu.

SAD ne dozvoljava stvari spremljene u hranu, no to je jedino slučaj ako se taj predmet ne vidi izvana.

Postoji proizvod sličan Kinder jajetu, a u SAD-u nije zabranjen. Radi se također o čokoladnom jajetu s igračkom, no ona je spremljena unutar kapsule kroz koju je vidljivo da se unutra nalazi nekakva igračka.

 

Nakon poslušane priče učenici su odgovarali na postavljena pitanja, a zatim sudjelovali u aktivnosti Grafikon riječi te igri mašte Vokalna ekspresija.

 

 

Oduševljenje je izazvala istraživačka aktivnost Put kakaovca koja je podrazumijevala rad na tabletima gdje su učenici kroz igru prikupljanja zrna kakaa razvijali svoje digitalne vještine. Zrna kakaa nekada su bila toliko vrijedna da su čak mlada i mladoženja ljubav iskazivali darujući jedno drugom pet takvih zrna, a o njihovoj vrijednosti svjedoči i činjenica da su se ona koristila i umjesto novca pa se tako zec mogao kupiti za deset zrna, a  odjeća za stotinu zrna kakaa.

 

 

Za kraj su učenici napravili veliku kartonsku tortu „od čokolade“. 

 

 

U znak prijateljstva, učenici su jedni s drugima podijelili svoje omiljene čokoladne poslastice.

. 

 

Sudjelovali u radionici: učenici 2.a razreda s učiteljicom Ružicom Sabo, pripravnicom Draganom Žarković i asistenticom Marinom Biljnom i učenici 2.b razreda s učiteljicom Gordanom Lavrnić





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju